Tejfölös uborkasaláta II
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 1 kg salátauborka (kígyóuborka)
- só
- őrölt bors
- 3-4 gerezd fokhagyma
- salátalé ízlés szerint (cukor, ecet, őrölt bors)
- 2-3 dl tejföl
Elkészítés
Az uborkát meghámozzuk, vékony karikára szeleteljük. Gyengén megsózzuk, kb. 1/2 óráig állni hagyjuk. A sót kifacsarjuk belőle, majd ráöntjük az ízlés szerinti (nem túl édes, de kissé csípős) salátalevet. A fokhagyma gerezdeket apróra vágjuk, s beleszórjuk. Ezután is állni hagyjuk fél órát, s közben óvatosan kavargatjuk. A végén a tejfölt kikavarjuk, s a kész, ízesített salátát beleforgatjuk.
Megjegyzés
Rántott csirke, vagy jól fűszerezett sült csirke és petrezselymes burgonya isteni kísérője.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.