Tejfölös uborkasaláta II

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók

  • 1 kg salátauborka (kígyóuborka)
  • őrölt bors
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • salátalé ízlés szerint (cukor, ecet, őrölt bors)
  • 2-3 dl tejföl

Elkészítés

Az uborkát meghámozzuk, vékony karikára szeleteljük. Gyengén megsózzuk, kb. 1/2 óráig állni hagyjuk. A sót kifacsarjuk belőle, majd ráöntjük az ízlés szerinti (nem túl édes, de kissé csípős) salátalevet. A fokhagyma gerezdeket apróra vágjuk, s beleszórjuk. Ezután is állni hagyjuk fél órát, s közben óvatosan kavargatjuk. A végén a tejfölt kikavarjuk, s a kész, ízesített salátát beleforgatjuk.

Megjegyzés

Rántott csirke, vagy jól fűszerezett sült csirke és petrezselymes burgonya isteni kísérője.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.